Poslanici vladajuće koalicije napustili Skupštinu zbog OVOG TVITA Dragana Šutanovca

Skupština
Beta

Poslanici Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS) napustili su sednicu Skupštine Srbije i neće učestvovati u raspravi o smenjivanju ministra odbrane Bratislava Gašića zbog uvredljivog tvita poslanika Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca, izjavila je danas poslanica SNS-a Marija Obradović.

 

Ona je novinarima u Skupštini Srbije kazala da je nedopustivo da neko na taj način uvredi predsednicu skupštine Maju Gojković u danu kada se raspravlja o razrešenju ministra koji je uvredio žene.

– Šutanovac je gurnuo prst u oko današnjoj raspravi – ocenila je Obradovićeva.

Ona je zatražila i najstrožu osudu javnosti i kazala da Gojkovićeva takvu uvredu nije zaslužila.

NOVI LAPSUS ODBORNIKA zasenio je i prethodnu aferu ‘PEČAT’

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da će ostati u sali i da će, “koliko je to obavezno, učestvovati u raspravi”.

– Nadam se da ni Maja ni niko kroz ovo neće prolaziti u budućnosti – rekao je on.

Šef poslaničke grupe naprednjaka obrazložio je da ne žele da sede u istoj prostoriji sa čovekom koji uvredio, po njegovim navodima, predsednicu Skupštine ovim tvitom, a zatim su slično učinili i poslanici SPS i drugih koalicionih partnera naprednjaka.

Dragan Đilas otkrio da li će se ponovo KANDIDOVATI ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA

U parlamentu, kojem u ovom trenutku predsedava potpredsednik Igor Bečić, ostali su premijer i ministar odbrane Bratislav Gašić, a za reč se javljaju samo predstavnici malobrojne opozicije.

Dragan Šutanovac je nakon toga objasnio u Skupštini šta je mislio pod “poštenjem” koje je spomenuo u tvitu.

Nisam mislio na poštenje na koje ste vi pomislili, Bratislave Gašiću. Govorio sam o poštenju koje znaju građani Vojvodine i Srbije, a mislim na menjanje stranaka Maje Gojković – rekao je Šutanovac u Skupštini.