POSLANIK SNS-a U GOVORU NAPAO SEKU SABLIĆ: Tviter “gori” od podrške glumici (FOTO)

Legendarna jugoslovenska glumica Seka Sablić, još jedna je u nizu kultnih glumica koja se našla na udaru poslanika SNS.

Printscreen/Kolaž

Iako je mesecima unazad kritikovala vlast i njene predstavnike – najviše zbog loše politike, lošeg životnog standarda i zabrinjavajuće pozicije u kojoj se kultura nalazi – “kontraudarac” stigao je pre samo dva dana, i to od poslanika Srpske napredne stranke, Marka Atlagića.

On je tokom skupštinskog zasedanja za srpsku glumicu Seku Sablić rekao da nije patriota, nadovezujući se na intervju koji je ona nedavno dala za nedeljnik NIN.

Seka Sablić je u pomenutom intervjuu između ostalog izjavila da je “otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme”, a Atlagić je iskoristio svoje vreme u Skupštini, kako bi ovo iskomentarisao.

“U napade na Aleksandra Vučića, Jorgovanku Tabaković, Sinišu Malog uključila se glumica, gle čuda, Jelisaveta Sablić, zvana Seka. A znate zašto napada Tabaković? Jer je najbolji guverner Narodne banke Srbije u poslednjih 20 godina. Zašto Aleksandra Vučića? Jer je najbolji predsednik države u zadnjih 50 godina. Nek neko kaže da nije. A Sinišu Malog? Pa, čija su zasluga finansije u zadnje tri godine. I najbolji finansijski uspeh smo doživeli za vreme njega. Sablić kritikuje i državu. Nju ne interesuje Narodni muzej, šta je u kulturi napravljeno za vreme Tasovca i Vukosavljevića. Nju ne interesuje Muzej savremene umetnosti i druge kulturne ustanove. Znate šta je odgovorila ko je najbolji ministar kulture? Rekla je Lečić, jer je uveo nacionalne penzije”, rekao je on.

Njegove prozivke na račun legendarne glumice se nisu zaustavile, već joj se i direktno obratio u Skupštini.

“Ovoj gospođi zaista nedostaje patriotizam. Ona je izjavila da je otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde ti je sarma. Gospođo, vi imate manjak patriotskih osećanja. Patriotizam je kamen temeljac čovekove moralnosti, svetinja čovekove duše. Zapamtite, gospođo Sablić, patriotizam je najveći ukras čovekove duše, koji vi, gospođo Sablić, ne posedujete”, rekao je ovaj poslanik, član Srpske napredne stranke, i poručio joj “da prelistava istoriju srpskog naroda, da ne bi ostala stranac u vlastitoj otadžbini”.

Atlagićevi napadi stigli su samo nekoliko dana nakon što je Sablić u intervjuu za NIN, između ostalog, pričala kako je umetnost u Srbiji na margini društva, kako su takvom orijentacijom mladi ljudi prepušteni jeftinoći, poremećenim vrednostima, ili su osuđeni na iseljavanje iz zemlje, odnosno na bežaniju, a da je to u ovakvim režimima prirodno.