Posle 30 godina Beograd dobija HOTEL SA PET ZVEZDICA: Evo gde će se nalaziti

Hilton Beograd
Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano su položili kamen temeljac hotela „Hilton Belgrade” na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina. Gradonačelnik je tom prilikom istakao da se u Beogradu nakon bezmalo tri decenije gradi jedan hotel sa pet zvezdica.

 

– Investicija je vredna 70 miliona evra i obezbediće tri stotine novih radnih mesta. Lokacija na kojoj se gradi je čitavu deceniju bila zapuštena i zbog toga izgradnja hotela „Hilton” predstavlja simbol novog Beograda i nove Srbije, gde se borimo za svako radno mesto – istakao je Mali.

Uz ovaj objekat i one u sklopu „Beograda na vodi”, naš glavni grad postaće atraktivnije turističko mesto i biće stavljen na mapu svetskih metropola, naglasio je gradonačelnik. Projekat izgradnje novog prestižnog hotela ubrzaće razvoj turističke ponude glavnog grada, omogućiti nova zaposlenja i doprineti projektima vrednim 400 miliona evra čija izgradnja započinje ovog meseca u našoj prestonici, naveo je Mali.

On je izrazio zahvalnost investitoru, s kojim je zajedno uspeo da reši probleme oko lokacije, kao i Vladi Srbije i njenom premijeru, što su uvek uz Beograd i pružaju mu podršku.

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da je ovaj hotel još jedan od važnih pokazatelja da se i Beograd i Srbija menjaju.

– Beograd je kosmopolitski grad i centralna tačka regiona. Svaki građanin naše zemlje danas može da bude ponosan jer ovo je znak poverenja koje svet i poslovna zajednica imaju u nas – kazao je Vučić.

Premijer je podsetio da je Vlada Srbije ove godine izdvojila po tri miliona evra za sređivanje fasada na Kosančićevom vencu, u Nišu i Novom Sadu i pozvao investitora da zajedno sa njom učestvuje u sređivanju okolnih fasada, kako bi hotel izgledao još impozantnije.

Potpredsednica za razvoj kompanije „Hilton Worldwide” Meribel Arnet kazala je da ta kompanija vidi Beograd koji se brzo kreće ka novoj budućnosti, iako je jedan od najstarijih gradova Jugoistočne Evrope. Ona je istakla uverenje da će ovaj hotel biti „broj jedan” u izboru posetilaca Beograda, ne samo zbog ljubaznosti osoblja i ponude, već i zbog lokacije na kojoj će se nalaziti. Hotel će biti „spomenik prosperiteta Beograda”, istakla je Arnet.

Polaganje kamena temeljca najavilo je početak izgradnje jednog od najpoznatijih ugostiteljskih lanaca na svetu koji će znatno doprineti razvoju turističke ponude Beograda.