POSLE OVOG NEMA KUPANJA! Turiste na plaži dočekao prizor od kog se diže KOSA NA GLAVI (FOTO)

Plaže u južnoafričkom gradu Darbanu su zatvorene zbog pandemije koronavirusa, ali kupače koji se nisu pridržavali ove zabrane prestravio je neočekivani posetilac koji je izronio iz vode. Na plaži se pojavila dva i po metra duga crna mamba, jedna od najotrovnijih zmija na svetu.

Pixabay

Kako se moglo videti u objavi na Fejsbuku, služba Instituta za morska istraživanja došla je na mesto događaja, i to, kako su rekli, prilično sumnjičavi, s obzirom na to da građani često čim vide veliku crnu zmiju, odmah misle da je crna mamba.

Ipak, kada su stigli na plažu, ispostavilo se da iz mora jeste isplivala crna mamba i to duga 2,47 metara. Srećom, bila je toliko iscrpljena da su uspeli bez problema da je uhvate.

Ostala je mirna i tokom prebacivanja u naše prostorije gde ćemo utvrditi u kakvom je stanju“, navode zaposleni iz Instituta.

Mamba će ostati kod njih sve dok ne povrati snagu i bude sposobna da se vrati u svoje prirodno stanište.

Inače, crne mambe, od kojih je otrovnija samo kraljevska kobra, se jako retko pojavljuju na obali jer vole područja u unutrašnjosti i bujniju vegetaciju. Verovatno je do mora stigla kroz kanale i reke koje se ulivaju nedaleko od plaže.loading...