POSLE TMURNE SUBOTE, STIŽE SUNCE: Iskoristite lep dan u NEDELJU, očekuje nas porast temperature!

Vreme će u Srbiji sutra, u nedelju, biti pretežno sunčano i osetno toplije, najavio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Beograd
pixabay.com

Samo ujutro će ponegde po kotlinama biti kratkotrajne magle ili niske oblačnosti.

Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus jedan do pet stepeni, a najviša dnevna od 10 stepeni na jugu Srbije, do 17 na zapadu.

U nižim delovima Beograda je ujutro moguća magla. Tokom dana vreme će biti pretežno sunčano i osetno toplije. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od tri stepena do pet stepeni, a najviša dnevna 15 stepeni.

U Srbiji će u narednih sedam dana vreme biti pretežno sunčano i toplo, s najvišom temperaturom u većini mesta od 10 do 18 stepeni što je znatno iznad prosečne za ovo doba godine. Ujutro će po kotlinama i rečnim dolinama ponegde biti magle. Krajem iduće nedelje očekuju se kiša i pad temperature.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 15. decembar:

Na većinu hronično obolelih meteorološke prilike mogu uticati imati relativno povoljno. Osobama s kardiovaskularnim tegobama se i dalje savetuje izvestan oprez. Tokom jutarnjih časova, u predelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja i razdražljivost.