POSLEDICE POPLAVA U ČAČKU: Voda je uništila oko 100 kuća i 800 hektara njiva

Poplava
Beta

Prema prvim podacima komisija za procenu štete od posledica poplava u Čačku, oštećeno je oko 100 kuća i pomoćnih objekata, osam firmi, oko 800 hektara poljoprivrednog zemljišta i 59 lokalnih puteva, rečeno je danas agenciji Beta u gradskoj upravi.

 

Voda je ušla u 16 stambenih i pomoćnih objekata u Ovčar Banji, pet u Ulici Bogdana Kapelana u Čačku, 60 u selu Konjevići, tri u Preljini i 15 u Preljinskoj Baluzi gde je najviše oštetila tehničke aparate i nameštaj.

Poplave, koje su 7. i 8. marta zadesile Čačak i okolinu, nanela su štetu u osam firmi u Ovčar Banji, Parmencu i Konjevićima, a još uvek se procenjuje obim štete.

Oštećeni su putevi u 17 mesnih zajednica, oštećeno je 59 putnih pravaca, od kojih je devet neprohodno. Evidentirano je 20 klizišta, od kojih su tri prekinula saobraćaj.

Pet poljoprivrednih domaćinstava iz sela Konjevića, Preljinske Baluge i Gornje Gorevnice, prijavilo je inspekcijskim službama uginule životinje, sedam kunića, tri krupne svinje, 18 prasadi i 22 kokoške, koje su uginule usled posledica poplave.

Do poplava je došlo kada su se usled obilnih kišnih padavina izlile reke Čemernica i Zapadna Morava.

Oko 450 ljudi iz sela Konjevići, Preljina, Milićevci i Parmenac je bilo evakuisano.