POSLEDICE VELIKOG NEVREMENA: Širom Srbije besneli požari, dve osobe povređene prilikom gašenja!

požar u šumi
foter.com

Zbog jakog nevremena koje je zahvatilo Moravički i Zlatiborski okrug, izbilo je na desetine požara, a dve osobe su povređene prilikom gašenja.

 

Iz sektora za vanredne situacije kažu da je tokom noći lokalizovano oko 90 požara. Do njih je došlo usled varničenja žica na niskonaponskoj mreži zbog jakog vetra.

Vatrogasci iz Moravičkog okruga intervenisali su u nedelju na 34 lokacije u Čačku, Ivanjici, Lučanima i Gornjem Milanovcu.

U Opštini Ivanjica je izbilo pet požara u naselju Lučka reka i selima Bratljevu, Radaljevu, Cerovi i Bele Vode, gde je izgorela štala u jednom seoskom domaćinstvu.

U požaru koji je izbio u okolini Arilja, izgorela je kuća porodice Ičelić.

Predsednik opštine Arilje Zoran Todorović, rekao je za Glas zapadne Srbije da je prijavljeno 11 požara i da su ekipe non stop na terenu kako bi sprečile dalje širenje vatre.

Prema njegovim rečima, vatra je zahvatila oko 100 hektara šume, dodajući da su svi požari stavljeni pod kontrolu.

U Lučanima, Ivanjici, Čačku, Užicu, gorele su kuće, pomoćni objekti, štale. Prilikom gašenja požara u Ivanjici je povređen jedan policajac. U Gornjem Milanovcu je takođe povređena jedna osoba.

Vatrogasci iz Moravičkog okruga intervenisali su u nedelju na 34 lokacije.

Više požara izbilo je na području Čačka. Goreli su pomoćni objekti, štale, kao i stare kuće u kojima niko ne živi. Požar je izbio i na planini Vujan između Čačka i Gornjeg Milanovca.