POSLEDNJE ZBOGOM DIVI: Govor Voje Brajovića na sahrani Milene Dravić RASPLAKAO MNOGE! (FOTO GALERIJA)

Milena Dravić sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pored svog voljenog Dragana Nikolića Gage.

BETA

Milena Dravić ispraćena je danas na večni počinak. Prethodno je u Zvezdara teatru održana komemoracija na kojoj su o izuzetnom opusu Milene Dravić, njenoj neobičnoj harizmi, velikoj dobroti i talentu, autentičnosti i lepoti govorili direktor Zvezdara teatra, dramski pisac i akademik Dušan Kovačević, glumci Jelisaveta Seka Sablić, Anica Dobra, Vojin Ćetković i Branka Petrić, reditelji Jagoš Marković, Dejan Mijač i Stefan Arsenijević, književnik i akademik Ljubomir Simović i direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić. 

Mnogobrojne kolege i prijatelji okupili su se kako bi divu srpskog i jugoslovenskog glumišta ispratili zauvek na večni počinak. Anica Dobra, Petar Benčina, Voja Brajović, Boda Ninković, Andrija Milošević, Vojin Ćetković, Vuk Kostić, Andrija Kuzmanović odali su počast jednoj od naših najboljih glumica.

Kraj Mileninog kovčega, pored brata Radeta i bratanice Verice, stajali su mladi glumci Petar Benčina koji je i nosio krst, Ivan Mihajlović, Nikola Rakočević, Andrija Kuzmanović, Slaven Došlo, Milan Marić i Miloš Timotijević, koji su nosili kovčeg.

Igrala je već 100, 200, 300 puta. Voli ona i kameru i kamera voli nju. Voli je i svetlo i kostim i šminka. Vole je scenaristi, pisci, ljudi svih struka. Ugledni stranci i avijatičari. Vole je naročito Rusi, Francuzi, Amerikanci i Srbi. I ostali najvažniji narodi. Naročito po kišnom vremenu vole je milicioneri, apotekari, prodavci čarapa, ugostitelji i moleri. Finansijeri kada nude male honorare, vrlo se stide. Pojavi se glup reditelj i blesav producent, a ona pređe preko toga – započeo je Voja Brajović govor, pa nastavio:

Nije bilo toga da se njena igra ne zalepi za svakoga. Takva je situacija. Pronose se vesti da je jedna četa vojnika u prvomajskoj paradi pala u nesvest kada su je videli. Takva je situacija. A sada je nema. Velika je to nezgodacija. Vreme je ludo, Milena se zove, to jedinstveno čudo – pročitao je Voja Brajović govor, piše “Blic”.