POSLEDNJI APLAUZ ZA GLOGOVCA: Održana komemoracija preminulom glumcu, JECAJI ODJEKIVALI SALOM (FOTO GALERIJA)

Nebojša Glogovac
Beta/Milos Miskov

U sali Jugoslovensko - dramskog pozorišta održana je komemoracija glumcu Nebojši Glogovcu. Kolege se od glumca oprostile gromoglasnim aplauzom.

 

Kolege su se uz jecaje oprostili od glumca Nebojše Glogovca koji je preminuo u petak 9. februara.

TUŽAN DAN U SRBIJI: Nebojša Glogovac će biti sahranjen danas pored ovog KOLEGE I PRIJATELJA

Kada je na pozornicu izašla glumica Nataša Ninković i velika prijateljica pokojnog glumca, niko nije mogao da obuzda emocije. Njene reči odjekivale su Jugoslovenskim dramskim pozorištem.

Dragi naš Nebojša – započela je Nataša, a onda se rasplakala. Kada je uspela da se sabere, nastavila je:

Od prvog trenutka na našoj klasi se nije postavljalo pitanja da li si ti ona pravi, da li si ti onaj predodređeni. Bilo je samo pitanje koliko daleko i koliko visoko ćeš moći da odeš. Svedoci smo da si svojim talentom, brzinom, istinom koju si nosio u sebi, dodirnuo sama nebesa. Da si prostor oko sebe činio intimnijim, dubljim, smislenijim i da smo bili privilegovani. Nikada nismo ni sanjali da će sve to biti ovako kratko. Kada se osvrnemo šta si nam sve ostavio iza sebe u amanet, pomisli čovek to je previše, nesagledivo je, nemerljivo…A kada pomislimo koliko još suza, zagrljaja nas lišavaš svojim odlaskom imamo pravo da kažemo: “Nije fer, prerano je. Nepravedno. Bolno.” – rekla je Nataša i jedva uspevala da obuzda emocije.

“TALENAT SATKAN OD ISTINE”: Srdan Golubović se jako potresno oprostio od NEBOJŠE GLOGOVCA

Svakako prebrzo je druže moj. Pokazao si nam kako se izgara za istinu, kako se ide do kraja. Kako se prezire laž. Kako stvari treba nazivati pravim imenima. Pokazao si nam kako se može biti čuvar tradicije, a opet biti gladan za novim, drugačijim. Pokazao si nam kako se može biti direktan i oštar. Jednom rečju svoj svašta imamo da kažemo, ali upozorava nas tvoja mera dobrog ukusa, tako da, kao što vidiš, dobro se družim druže moj. Iako bi ti sada skupio one tvoje oči i rekao:”Možeš ti to bolje Nale”. Ali ja se sada neću uvrediti, kao obično, nego ću ti reći: “Putuj vojvodo naš, putuj s mirom. Ti si svoje snove sanjao poput deteta. Glgi možda je svet još uvek čaroban i lep, ali pesma u nama nikada više neće biti ista. Vole te tvoji… – dodala je Nataša Ninković.

“NE MOGU DOĆI, IZVINI”: Vlado Georgiev otkrio zašto neće doći na Glogovčevu sahranu, a razlog je veoma OPRAVDAN

Posle niza potresnih govora, protkanih suzama, na kraju komemoracije usledio je aplauz koji je trajao 15 minuta.

U pozadini aplauza čula se pesma Gabi Novak “Ja nisam kao ti”.loading...