POSLEDNJI OPROŠTAJI: Bata Živojinović i Sergej Trifunović poslali predivne poruke Draganu Nikoliću

Dragan Nikolić
Beta

Legendarni srpski glumac Dragan Nikolić (72) preminuo je jutros u bolnici u Beogradu, posle duge i teške bolesti, a njegove kolege glumci upućuju mu poslednje pozdrave.

 

Dragan Nikolić ostvario je više od stotinu uloga, bez kojih se ne može zamisliti domaća filmska i pozorišna umetnost.

ZBOGOM, LEGENDO: Preminuo Dragan Nikolić

Pokazao je da u njegovom izražajnom registru ima mesta i za neznane nacionalne junake, romantične zavodnike sa građanskim ili polugrađanskim pedigreom, likove sa sumnjivog vrha i nesumnjivog društvenog dna.

Svojom jedinstvenom glumačkom igrom, prividno bez napora, sa velikom sugestivnošću i neponovljivim duhovnim šarmom Dragan Nikolić udahnuo je život kultnim antiherojima Džimiju Barki, Flojdu, Prletu, Popaju, Vlah-Aliji, Urketu…

 

Velimir Bata Živojinović oglasio se na društvenim mrežama povodom smrti svog dragog prijatelja i kolege Dragana Nikolića.

Poznato je da Instagram profil ovog glumca vodi njegova unuka, koja po Batinoj želji objavljuje statuse i fotografije.

Ovog puta Bata Živojinović je poželeo da se na dirljiv način oprosti od svog drugara i na njegovom Instagram profilu postavljena je zajednička fotografija iz čuvene serije “Čardak ni na nebu ni na zemlji”, snimljene davne 1978. u produkciji Radio televizije Beograd.

Fotografija ova dva čuvena glumca iz mladosti upotpunjena je emotivnom i veoma ličnom porukom napisanom na engleskom jeziku.

– Beograd nikada više neće biti isti bez tebe. Počivaj u miru moj mali brate, moj mali prinče – stoji na Instagramu Bate Živojinovića.

Poslednje poruke velikanu jugoslovenskog i srpskog glumišta uputio je i Sergej Trifunović.

– Ćale: jedini si. Najlepši, najšarmantniji, najduhovitiji, najludji, najgospodstveniji, najtopliji, najdivniji. Neponovljiv. I da ti kažem: najživlji od svih živih stvorova koje znam. I takav ćeš biti dok me bude – napisao je jedan od najpopularnijih glumaca današnjice.