POSVAĐAO SE SA UNUKOM PA SE LATIO PIŠTOLJA: Snaja se isprečila i “pokupila” metak namenjen sinu

Pištolj
Foter/LordFerguson / photo on flickr

U Šipovu posle 20 sati skrivanja, uhapšen Rade Popadić. Dragana htela da zaštiti sina, pokušala da otme svekru pištolj.

 

Policija u Šipovu, posle 20 sati potere, uhapsila je Radeta Popadića (58) iz Šipova koji je u sredu naveče hicem iz pištolja ranio svoju snahu Draganu Popadić (31). Pokušaj ubistva dogodio se u 18.30 u njihovoj kući u selu Strojice. Ranjena je prevezena u UKC RS i hospitalizovana u Službi za torakalnu hirurgiju, gde je primljena sa ustrelnom ranom u grudi, i njeno stanje je trenutno stabilno.

Nemilom događaju prethodila je svađa između Popadića i njegovih ukućana. Prema jednoj verziji priče, napadač je, nakon svađe, pištolj potegao na suprugu, koja je u tom trenutku držala njihovog unuka, dok pojedini izvori tvrde da je pištolj direktno potegao na unuka.

– Kada je videla pištolj, majka dečaka Dragana Popadić isprečila se između njih. Doslovno je stala pred cev pištolja, koji je potom pokušala da otme od svog svekra. Došlo je do borbe i pištolj je opalio, a metak je nesrećnu ženu pogodio u leđa, kod desne plećke. Tako ranjena ipak je uspela da mu otme oružje – ispričao je izvor blizak istrazi.

Rade Popadić je nakon pucnjave pobegao u šumu i skrivao se od policije punih 20 časova. Za to vreme selo je bilo pod policijskom opsadom. Naoružani dugim cevima u potrazi su učestvovali gotovo svi pripadnici PS Šipovo, kojima se priključila Jedinica za podršku PU Mrkonjić Grad, kao i druge organizacione jedinice MUP-a RS. Policajci su “češljali” šume, blokirali su sve okolne puteve i putiće, a drama je okončana u četvrtak oko 14 časova kada je Rade lociran u jednoj napuštenoj kući u Strojicama.

Prilikom hapšenja nije pružao otpor, a njegova odeća je bila prljava od zemlje i piljevine, pa se pretpostavlja da je noć proveo na otvorenom sve dok se nije dokopao kuće gde je legao da spava.

Od porodice Popadić saznajemo da je Rade bio sklon alkoholu i svi ga znaju kao svadljivog čoveka koji je stalno vodio neke “svoje ratove”.

UNUK MU SE ZAMERIO?

NI rođacima nije jasno u koga je Rade hteo da puca, ali ne žele da veruju da je mislio da ubije unuka. Međutim, komšije pričaju da se unuk zamerio Radetu.

– Jedan komšija je parkirao auto pred Radetovu kuću i besan zbog toga on je stolicom polupao vozilo. Videvši to, unuk mu je rekao: “Šta to radiš, pa tata će morati da plati štetu”. Unuk je ušao u kuću, a Rade je otišao po pištolj i došao za njim – pričaju komšije.