POTCENIO KORONU: Trampu stiže podrška iz celog sveta, a ova država ga osuđuje

Dok se svetski političari redom javljaju da pošalju poruku američkom predsedniku koji je objavio da je pozitivan na koronavirus, iz Kine stiže drugačija poruka.

Pixabay

– Predsednik Tramp i prva dama platili su cenu zbog njegovog umanjivanja opasnosti kovida 19. Vesti pokazuju ozbiljnost pandemije u SAD. To će negativno uticati na imidž Trampa i SAD, a moglo bi se negativno odraziti i na njegov ponovni izbor – objavio je Hu Ksijin, glavni urednik kineskog Global tajmsa.

– Pozitivan test je još jedan podsetnik da korona virus nastavlja da se širi, iako je Tramp očajnički pokušavao da sugeriše da nema više opasnosti. Tramp i Bela kuća su od pojave korona virusa umanjivali pretnju i odbijali da se pridržavaju preporuka zdravstvenih vlasti, uključujući onih koje je objavila njegova administracija – poput nošenja maski u javnosti i praktikovanje fizičkog distanciranja. Umesto toga, Tramp je nastavio da održava izborne skupove na kojima su bile hiljade njegovih pristalica – piše Čajna dejli, a prenosi Jutarnji list.loading...