Potera koju je pratila cela Srbija: Evo šta je sa čovekom koji je pod opsadom držao SOLITER U BLOKU 45

Blok 45
Printscreen

Spektakularnu jurnjavu ovog čoveka i policije kroz Novi Beograd kao i njegovo osamnaestočasovno skrivanje u soliteru u Bloku 45 pratila je cela Srbija. Evo šta ga sada čeka.

 

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Saše Stojanovića (44), koji je tokom pokušaja bega iz solitera u Bloku 45 uhapšen pod sumnjom da je prethodne večeri na Novom Beogradu pucao iz automatskog oružja, kao i protiv njegovog pomagača, i predložilo da im se odredi pritvor.

Stojanović se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, a drugi osumnjičeni za pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se Stojanoviću odredi pritvor po svim osnovima – zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, navela je Sekulić.

Za njegovog pomagača u skrivanju od policije predložen je pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio delo.

Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Stojanović je 25. avgusta, nakon pucnjave pobegao u soliter u ulici Jurija Gagarina 241, a policija ga je čekala u opsadi 18 sati, pa se povukla.

Na licu mesta ostali su policajci u civilu koji su ga prilikom pokušaja bekstva uhapsili kod solitera.loading...