Potez Đokovića podigao prašinu: Novinari izdali hitno saopštenje

Najbolji teniser sveta još nije pobedio u pravnoj borbi, a mora da razmišlja i o tenisu.

Foto: screenshot/facebook.com/KK Crvena zvezda

Novak Đoković ima ogromnih problema u Australiji, pošto njegova agonija u toj zemlji traje od kako je sleteo u Melburn. Prvo je ispitivan na aerodromu, zatim šest dana proveo u pritvoru, a na kraju mu prete deportacijom i nakon što ih je pobedio na sudu.

Od tada su se pojavili neki novi detalji zbog kojih mu preti zatvor, poput Đokovićevog putovanja u Španiju, pogrešno popunjenih papira pri ulasku u zemlju ili davanja intervjua nakon što je dobio pozitivan test.

Razgovarao je sa francuskim novinarima, držao distancu i masku, ali im ništa nije rekao o tome da je pozitivan.

Situacija je zbog toga nešto drugačija nego tokom suđenja, pa ministar Aleks Houk tek treba da donese odluku o deportaciji ili ostanku u zemlji.

Iako je postavljen za prvog nosioca turnira, još nije potpuno sigurno da će Novak igrati prvi grend slem sezone. Njegov otac Srđan je izjavio da će se to sigurno desiti, ali Australijanci ponovo prete hapšenjem i izolacijom, na koje bi Novak morao da uloži novu žalbu…

To bi mu otežalo učešće na turniru ili ga potpuno izbacilo sa istog, a dok se čeka odluka oglasili su se teniski novinari.

Informacija da Novak Đoković nije rekao za pozitivan test jednom od naših članova, kao ni ostatku tima ‘L’Ekipa’ tog dana, veoma je zabrinjavajuća. Kao novinari, posvećujemo mnogo pažnje poštovanju svih mera protiv COVID-19, pa očekujemo da to urade i teniseri. Za kraj, podsećamo da su novinari moraju da budu vakcinisani kako bi otputovali u Melburn na ovogodišnje izdanje Australijan opena – navodi se u saopštenju.

Njega je potpisao potpredsednik Svetskog udruženja teniskih novinara, a preneo je BBC. Jedan deo tog teksta na društvenim mrežama podelio je Ben Rotenberg, američki novinar koji često ulazi u sukobe sa Novakovim statovima i navijačima najboljeg tenisera sveta, prenosi “Mondo.”