POTEZ DR KONA IZAZVAO LAVINU KRITIKA: Juče je OBJAVIO PA OBRISAO OVU OBJAVU! Zašto? (FOTO)

Doktor Predrag Kon, koji je juče na Fejsbuku podelio potresni status doktorke Milene Stojanović, hirurga u KBC "Dr Dragiša Mišović", koja od marta radi sa pacijentima obolelim od Covid-19, obrisao je svoju objavu.

Printscreen/Kolaž

Doktorka Stojanović je deo porodice epidemiologa i člana Kriznog štaba Branislava Tiodorovića. Ona se potresnim rečima oglasila na Fejsbuku, navodeći da se oseća tužno, besno i nemoćno.

Kon je isprva podelio njen status na Fejsbuku, navodeći da “Slobodni ste da ga delite dalje. I treba”, da bi već danas, njegova objava nestala sa ove društvene mreže.

Portal Nova.rs pokušao je da kontaktira doktora Predraga Kona, kako bi dobio odgovor na pitanje zbog čega je obrisao status sa svog profila na Fejsbuku, ali Predrag Kon nije odgovorio na njihove poruke i pozive.

Podsetimo, prema poslednjim podacima iz Sindikata lekara i farmaceuta, borbu sa koronom izgubilo je oko 70 lekara. Posebno burne i emotivne reakcije izazvala je smrt mladog anesteziologa Nenada Maksimovića, koji je preminuo od korone u 37 godini. Od samog početka pandemije Neša je radio u crvenoj zoni KBC “Dr Dragiše Mišović”.

U svom Fejsbuk statusu, doktorka Milena Stojanović, osvrnula se na smrt njenih kolega, kao i na sve nadčovečanske emotivne i fizičke napore koje podnose lekari.

Njen status koji je juče podelio i sam Kon, prenosimo u celosti:

Printscreen Facebook/Predrag Kon