POTRAGA U PUNOM JEKU! Jezivi detalji nesreće kod Svilajnca koja je alarmirala celu Srbiju

Vatrogasci, policija i ronioci pretražuju čitavo područje

policija
Pixabay.com

Kvar na motornom čamcu, brzak i neiskustvo u veslanju najverovatniji su uzroci nesreće koja se dogodila na Velikoj Moravi kod Svilajnca u kojoj je Goran Stašić (23) nestao dok je njegov prijatelj David Đorđević (20) uspeo da ispliva.

Njih dvojica su bili zajedno u čamcu i pecali. Nije im bio prvi put da pecaju na Velikoj Moravi. Obojica su iz Svilajnca i godinama su se družili i plovili Davidovim čamcem po Moravi.

Goran me je pitao da vozi čamac. Ja sam ga namestio tako da može da ide samo pravo. Da mu nisam dao, verovatno bi se naljutio na mene. Video sam brzak i rekao mu da pazi, jer ako naletimo na njega, samo Bog može da nas spasi – kaže David.

Dok je pecao, kako objašnjava, Goran je kontrolisao motor na čamcu. Odjednom se zaglavila sajla i nisu mogli ponovo da ga pokrenu.

Voda je počela da nas nosi i ja sam uzeo vesla kako bismo se udaljili od brzaka. Goran valjda nije znao kako da vesla, pa je počeo to kontra da radi, okrenuo čamac i naveo nas na brzak. Nisam mogao ništa, sve se odigralo neverovatno brzo – priča David.

Objašnjava da ga je odjednom brzak odbacio sa čamca, a potom je upao u ledenu Moravu. Voda ga je povukla ka dnu. Jedva je, kako kaže, uspeo da se izvuče. Tonuo je i isplivavao, a kad je konačno naišao na plići deo i isplivao na površinu, video je svog druga.

 Čamac je bio prevrnut, a on je bio na njemu iznad vode. Hteo sam da mu pomognem. Rekao sam mu da skoči, ja bih ga spasio, a on je samo vikao da se plaši. Mnogo mi je teško. Nadam se da je negde isplivao. Ja sam posle našao čamac, ali njega tu nije bilo – objašnjava David.

Dramatična potraga za mladićem traje. Vatrogasci, policija i ronioci pretražuju čitavo područje i svi se nadaju najboljem.