POTRESNA ISPOVEST OCA: Otvorio dušu o oduzetoj deci i otkrio za čim NAJVIŠE ŽALI

Đorđe Joksimović iz Kragujevca, kome je Centar za socijalni rad 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke, zaplakao se jutros u jutarnjem programu dok je govorio o svojoj deci na čiji povratak kući čeka već godinama.

printscreen/youtube.com/NOVA S

Juče, na njihovu krsnu slavu Svetog Jovana, Đorđe je proveo sa svojim ćerkama šest sati nakon čega je ponovo morao da ih vrati u hraniteljsku porodicu.

Ostale su do 18 časova kad sam morao da ih vratim u hraniteljsku porodicu. Bilo je predivno samo je povratak bio težak – rekao je Joksimović i naglasio da njegove ćerke žele da žive sa njim.

Đorđu je najteže da da objasni svojim ćerkama da mora da ih odvede kod hranitelja.

Pričam im da će uskoro sve da se završi i da to nije moja odluka već odluka drugih ljudi – rekao je Đorđe gostujući na Prvoj.

Naglašava da je ispunio sve uslove koje mu je novi direktor Centra za socijalni rad tražio kako bi mu deca bila vraćena.

Našao sam i posao za stalno. No, kad sam ispunio taj poslednji uslov koji je Centar za socijalni rad tražio od mene, nisu hteli da mi se jave na telefon i ne žele da me prime na razgovor – kaže Đorđe i dodaje da je u ponedeljak podneo 130. zahtev za vraćanje dece.

Nakon emitovanja filma “Otac” koji je inspirisan njegovom sudbinom Zaštitnik građana je najavio reviziju celog slučaja oduzimanja dece. Đorđe međutim kaže da ga niko iz Centra za socijalni rad nije kontaktirao tim povodom.

Do dolaska novog direktora nije ni bilo razgovora. Decu je trebalo da viđam svakog drugog petka, a ja sam ih viđao možda jednom u mesec dana. Dešavalo se i da me pozovu da dođem u Centar za socijalni rad, a onda ne dovedu decu – priča Đorđe i dodaje da je najveći kontakt sa decom imao preko hraniteljske porodice.

Joksimović je od Kragujevca do zgrade Vlade Srbije četiri puta dolazio peške želeći da skrene pažnju da više nema način kako da se izbori za ćerke koje već godinama rastu daleko od njega.

Kroz suze priznaje da ne sme sebi da dozvoli da odustane od borbe za decu.

Ne smem sebi da dozvolim da ne znam šta da radim, majku nemaju, da ostanu i bez oca… Moraš da se strpiš i da sve izdržiš – zaplakao je Đorđe.

Dodaje kroz suze da su njegove ćerke najlepši deo života proveli u tuđoj kući.

Najviše žalim za njihovim izgubljenim detinjstvom – priznaje Đorđe i kaže da sa suprugom nema kontakt jer je smeštena u ustanovu zatvorenog tipa, ali da joj je dozvoljen telefonski razgovor sa ćerkama.

Joksimović je za danas imao zakazan sastanak sa Zaštitnikom građana.