POTROŠIO BOGATSTVO NA PTICU: Golubica Nju Kim prodata za milionski iznos (VIDEO)

Bogati kineski ljubitelj trkačkih golubova snizio je rekordnu cenu od 1,6 miliona evra (1,9 miliona dolara) za pticu uzgajanu u Belgiji. Na kraju dvonedeljne aukcije Nju Kim, dvogodišnja golubica za trke iz belgijske uzgajivačnice, prodata je na aukciji u Briselu jednom kineskom kupcu saopštila je internet aukcijska kuća Pipa.

printscreen/youtube.com/TRT World

Dva kineska licitatora pod pseudonimima “Super Duper” i “Hitmen” povećali su u poslednjih pola sata aukcije očekivanu cenu za 280.000 evra i premašili prethodni rekord od 1,25 miliona evra iz marta 2019. godine za koliko je prodat drugi belgijski golub Arman.

“Super Duper” je dobio pticu, a iza pseudonima navodno stoji isti bogati kineski industrijalac koji je već kupio Armana.

Ovo je još jedan dokaz da vekovni hobi poistovećen sa muškarcima iz radničke klase sada ima novi, elitistički inostrani život. Vrhunski uzgajivači koji se oslanjaju na generacije porodičnog iskustva sada mogu da prodaju svoje ptice po visokim cenama, što je pre deceniju bilo nemoguće. Pticama koje su na prodaju često odredište je Kina.

– Ove rekordne cene su neverovatne, jer je reč o golubici. Arman je bio mužjak. Obično mužjak vredi više od ženke, jer može ostaviti više potomstva – rekao je Nikolas Gizelbreht, izvršni direktor i osnivač “Pipe”.

Golubica Nju Kim stara je dve godine i učestvuje u trkama od 2018. godine, a stekla je titulu najbolje mlade ptice u Belgiji, ali je morala ranije u penziju. Golubovi obično mogu da se razmnožavaju do 10. godine.loading...