POTVRDA IZ KONZULATA U SOLUNU: Turistkinja iz Srbije povređena u nevremenu

Konzulat Srbije u Solunu obavešten je da je jedna srpska državljanka povređena u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, a za sada nema podataka da li ima žrtava među srpskim turistima.

Beta/AP

– Mislimo da je u pitanju turistkinja koja je letovala u Stavrosu, pokušaćemo da saznamo odakle je primljena u bolnicu i preko koje agencije je letovala – kazala je Glišićeva.

Ona je rekla da konzulat nema informacija o šestoro lakše povređenih srpskih tursita koji su prema tvrdnji medija smešteni u bolnici u Nea Mudanji.

– Znamo da je tamo bio najveći udar nevremena, na potezu Nea Mudanja-Nea Kalikratija-Nea Plogita-Nea Plaja. I Kasandra, takozvani “prvi prst” na Halkidikiju je pogođen, odnosno mesto Nea Potidea, pogođen je i “drugi prst” Sitonija – Neos Marmaras i Nikiti, gde je nevreme bilo manjeg intenziteta, ali je ipak bio zatvoren put koji je u međuvremenu ponovo otvoren za saobraćaj – navela je Glišićeva.

Kazala je da niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat.

– To što se niko nije javljao ne znači ništa, pošto znamo da su internet i telefonske veze u prekidu – rekla je Glišićeva.

Ona je navela da je nevreme manjih razmera pogodilo i Solun, gde su u prekidu bile internet veze, ali da je sada u tom gradu sunčano.

Konzul Srbije rekla je takođe da se za večeras najavljuje novi talas nevremena blažžeg intenziteta u tom delu Grčke.

– Grčki vatrogasci, vojska i služžba civilne zašštite su na terenu, u Nea Mudanji je novi ministar civilne zašštite Mihalis Hrisohoidis – navela je Glišićeva.

U snažnom nevremenu na Halkidikiju najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.loading...