POTVRĐENO! Beograd uskoro dobija MUZEJ Novaka Đokovića

Za voštanu figurnu u Jagodini svi znamo, ali uskoro će i Beograd dobiti muzej Novaka Đokovića.

printscreen/youtube.com/Djoker Nole

Gostujući u emisiji “Sportlight”, otac najboljeg svetskog tenisera, Srđan Đoković najavio je uskoro otvaranje muzeja.

– Vrlo brzo će se napraviti Novakov muzej negde u gradu na nekoliko hiljada kvadrata. Imamo podršku države. Biće to interaktivan muzej. Čim se budu vratili (turisti) Kinezi i Indusi, koji ga obožavaju, moraće da borave ispred tokom noći da bi mogli da uđu u toku dana. Novak je deo ovog grada i ovog naroda, tim muzejom će pokazati da će večno biti uz svoj narod – rekao je Đoković.

Pored teniskih terena koji već postoje u Beogradu, muzej Novaka Đokovića bi svakako doprineo razvoju i popularizaciji tenisa u Srbiji.

– Bez sistema je vrlo teško napraviti uspeh u bilo čemu. Kada je Novak počeo nismo imali sistem u Srbiji, a nema ga i dalje. Ali ćemo to promeniti vrlo brzo. Čekamo da privede karijeru kraju. Ja sam pokušavao mnogo puta proteklih godina, pokušavao sam da se napravi nacionalni teniski centar, ali nisam uspeo zbog nekih ljudi i njihovih ličnih interesa – rekao je Srđan i dodao:

To će se promeniti, jer kod njega to lično ne postoji, zato je i napravio sve ove uspehe, jer se nikad nije bavio ličnom dobiti, nego mu je u glavi uvek bilo nešto drugo, opšte.

Dotakao se Srđan brojnih tema, pa i onih o trnovitom putu njegove porodice, kako bi Novak danas bio najbolji teniser sveta.

Ono što odlikuje Novaka, pored nesumnjivog talenta, svakako jeste i mentalna snaga, koju smo često imali priliku da vidimo u odlučujućim momentima mečeva.

Tako je bilo i na meč protiv Rodžera Federera na US Openu i Vimbldonu, kada je Švajcarac imao meč lopte, ali mu Novak nije dozvolio da trijumfuje.

– Zašto se to dešava sa Federerom, koji je i dalje najuspešniji i najbolji teniser na svetu? To je činjenica po rezultatima, što neće biti još dugo. Zato što on gaji toliki animozitet prema Novaku. Oni jesu tokom godina razvili neku vrstu poštovanja, ali šta mislite, zašto on i dalje igra u 40. godini? Zamislite to, čovek od 40 godina i dalje igra tenis, kada može da ode kući i da se bavi nekim zanimljivijim stvarima.

Ali, pošto mu i Nadal i Novak dišu za vratom, on jednostavno ne može da prihvati činjenicu da će oni biti bolji od njega. Idi čoveče, gaji decu, bavi se nečim drugim, idi skijaj, radi nešto. Tenis nije ceo život, to je samo trenutna zanimacija mog sina – objasnio je Srđan Đoković.