Požar u kotlarnici Fijata: Zapalio se krov noć pre važne posete

U požaru koji je sinoć nešto pre 22.00 sata izbio u krugu kragujevačkog Fijata, izgoreo je krov kotlarnice. Požar je brzom intervencijom vatrogasaca lokalizovan. Nije bilo povređenih, a pričinjena je samo materijalna šteta.

požar
Pixabay.com

Zgrada fabričke kotlarnice dislocrana je od prizvodnih hala i Upravne zgrade, tako da nije postojala opasnost da se požar proširi i ugrozi proces proizvodnje, rekao je za Nova.rs predsednik Samostalnog sindikata Saša Đorđević.

U požaru je izgorelo oko 30 kvadrata krovne konstrukcije na kotlarnici, a istragom će biti utvrđen uzrok izbijanja vatre.

Đorđević je istakao da veruje da je u pitanju akcidentna situacija i da požar nema nikakve veze sa današnji kompanijskim dešavanjima.

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se sastaje sa izvršnim direktorom Stelanisa, a od tog sastanka zaposleni i kompletna javnost očekuju informacije o budućnosti fabrike i eventualno novom modelu koji će se proizvoditi.

– Požar nikako ne treba povezivati sa današnjim važnim kompanijskim dešavanjima. Ja mislim da nema mesta spekulacijama da li je požar neka vrsta sabotaže, koja će u drugi plan da stavi informacije koje danas svi očekujemo. Ovo je akcidentna situacija, požar je brzo ugašen i nije poremetio proizvodni proces – naglasio je predsednik Samostalnog sindikata.

U Fijatu je danas radni dan, a prema rečima našeg sagovornika, proizvodnja se u prvoj odvija neometano.