POZDRAVITE SE sa snežnim danima: Kada pogledate kakvo nas vreme očekuje u februaru ODUŠEVIĆETE SE (FOTO)

Zima i sneg
Pixabay.com

Konačno možete da se pozdravite sa hladnim januarom. Prvi dan, drugog po redu meseca u godini, donosi nam prelepe vesti kada je reč o vremenskoj prognozi.

 

Oblaci koji sa zapada kontinenta stižu u Srbiju, donose povremenu kišu, a istoku zemlje slab sneg. Kiša će se tokom noći i ujutru ponegde lediti pri tlu.

Više padavina očekuje se u Zapadnobanačkom okrugu, dok će u ostalim delovima Srbije biti pretežno suvo i toplije. Zahvaljujući prilivu toplog vazduha sa Jugozapada Evrope narednih dana će temperatura biti u porastu!

U drugoj polovini sedmice nastavlja se trend porasta temperature koja će biti iznad proseka za početak februara i prelaziće 10 stepeni u toku dana, u petak i za vikend ponegde se očekuje i do 15 stepeni! Naročito u Zapadnoj, kao i u Centralnoj Srbiji.

Moguća je slaba kiša u subotu i nedelju, ali će količina padavina biti vrlo mala. 

Generalno nas očekuje malo hladniji i prosečno vlažan mesec. Dobra vest je da će tokom celog februara temperatura biti pretežno u plusu. Očekuje nas i dosta sunčanih dana, ali za razliku od prethodnog meseca, početkom februara najviše problema predstavljaće kiša koja će se lediti pri tlu. 

Sneg je obeležio januar. a ovaj mesec biće u znaku kiše i sunca.

Pogledajte kako izgleda dugoročna vremenska prognoza za februar: