POZNATI GLUMAC TOM HENKS SNIMA NOVI FILM U HRVATSKOJ: Evo koja srpska glumica će igrati uz njega

Tom Henks
Instagram.com

Dok se na Visu priprema snimanje nastavka hit mjuzikla “Mamma Mia!”, nova holivudska ekipa se sprema za dolazak u Hrvatsku. Njihova destinacija je Hvar, gde će u proleće iduće godine početi snimanje visokobudžetni akcionog trilera "Black Money Games" u režiji Adama Rajta, u kojem glavnu ulogu ima Tom Henks.

Hrvatsko ostrvo biće jedna od destinacija na kojoj će se ovaj 50 miliona dolara težak projekat snimati, a produkcijski tim, u kom je i srpska glumica Katarina Radivojević, nedeljama je obilazio lokacije na Jadranu kako bi našli najpogodnije mesto.

Radivojević, koja se tako pored glumačkog posla uhvatila i onog produkcijskog, ekskluzivno je otkrila detalje novog filma u kojem će i ona imati jednu od glavnih uloga.

“Glavni producent je Džoi Tufaro iz Gold Star Filma, u čija su tri poslednja filma igrale zvezde poput Hali Beri, Arnolda Švarcenegera i Kristofera Vokena”, kaže Radivojević. “Hrvatska će se naći u filmu ne samo kao lokacija, nego i kroz značajne događaje u filmu. Našom posetom želeli smo da promovišemo film, ali i ispitamo uslove nađemo lokacije za snimanje”.

Nakon prve sezone serije, nagrađivana 38-godišnja glumica, zvezda poznatih filmova poput “Zone Zamfirove” i “Čarlstona za Ognjenku”, odlučila je da karijeru nastavi u Americi, iako se zbog projekta poput hit serije “Ubice našeg oca”, povremeno vraćala kući.

Tako je u poslednjih mesec dana u pauzama od snimanja te serije, nekoliko puta dolazila s američkim produkcijskim timom u Hrvatsku. Prošli su Hvar, Paklene otoke i na kraju Dubrovnik u kojem su boravili ove nedelje. Na kraju je izbor pao na Hvar, na kojem je Katarina i insistirala jer je, kako kaže, doslovno zaljubljena u to ostrvo.

“Jako im se sve dopalo, ali na moje veliko zadovoljstvo, Hvar i Palmižana ostavili su ih bez daha. Prvenstveno mogućnost da se snime kadrovi puni akcije na vodi, a da u pozadini imaju divne kadrove grada koji izgleda veličanstveno i danju i noću. Plan je da pored Amerike i Hvara, snimamo na nekoliko relevantnih lokacija poput Praga, Pariza, Kipra i ostrva Terks i Kejkos. Kolege su mi velika glumačka imena, ali za sada smemo da otkrijemo Toma Henksa i Majkla Franzesea.

“Timu će se pridružiti još dvoje glumaca, ali su pregovori u toku, pa osim da su u pitanju velike zvezde, više za sada ne smem da kažem. Uzbuđena sam što ću igrati s takvim profesionalcima i u okruženju u kom ću moći da dam svoj maksimum”, kaže Katarina.

Hoće li i Henks stići na hvarski deo seta, još nije poznato jer je “Black Money Games” koji se bavi razotkrivanjem tokova pranja prljavog novca ratnih profitera i kriminalaca i zemalja koje im pomažu, još u fazi pretprodukcije.

“Iskreno se nadam da hoće, s obzirom na to da igra jednu od glavnih uloga i nadam se da će se zaljubiti u sunčani Hvar kao i ja pre sedam godina kada sam ga prvi put posetila”, rekla je Katrina Radivojević.