PRAVA ZIMA: U Srbiji od jutros LEDENO, vetar dodatno spušta tepmeraturu, a evo DOKLE će ovakvo vreme potrajati

U većem delu Srbije danas će biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito, ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom, dok se posle podne predviđa postepeni prestanak padavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Beta

Vetar će biti umeren i jak, severozapadni, u istočnim krajevima povremeno olujni. Najniža temperatura kretaće se od četiri do osam stepeni, a najviša od osam do 15 stepeni Celzijusa. Uveče i u toku noći očekuje se postepeno razvedravanje i slabljenje severozapadnog vetra.

U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, još ujutro u pojedinim delovima grada sa slabom kratkotrajnom kišom, a u toku dana suvo. Vetar će biti umeren, povremeno jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura biće oko pet, a najviša oko 13 stepeni Celzijusa.

Pobolјšanje biometeoroloških prilika doprineće relativnom smanjenju uobičajenih tegoba kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Reumatski bolovi i depresija su moguće meteoropatske reakcije.

U Srbiji će u sredu ujutro biti hladno, mestimično sa slabim prizemnim mrazem, u toku dana pretežno sunčano i toplije. U četvrtak sa zapada se predvidja naoblačenje s kišom.

U petak će biti promenljivo oblačno, mestimično s kratkotrajnom kišom. U subotu se predviđa toplije uz kratkotrajno razvedravanje i najvišu temperaturu iznad 20 stepeni.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.