PRAVNO POTKOVAN NASILNIK: Mladić danima teroriše građane Prokuplja, POLICIJA MU NE MOŽE NIŠTA

Policija
sxc.hu

M. R. (25) iz Beograda koji je pre deset dana u Prokuplju napao sedamnaestogodišnju Tamaru Kostić, iz čista mira, svakodnevno čini isti prekršaj.

 

Policija muku muči sa njim, jer ga svakodnevno privode, prosleđuju na Odeljenje psihijatrije Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić”, sa koga posle par sati biva otpušten i ponovo se nađe na ulici.

Prema prijavama građana, viđen je kako napada žene na gradskom groblju, po frizerskim salonima, na ulici, po kafićima, a ima prijava i da je upadao u okolna sela u privatne kuće.

Ipak, svi ti napadi svrstavaju se u prekršaje i padaju pod remećenje javnog reda i mira, te tako ne podležu krivičnoj odgovornosti.

Mladić je inače dobro upućen u svoja građanska prava, te odmah pošto po prijavi policijska patrola reaguje i pokuša da ga privede, on počne da se poziva na zakon i slobodu ličnosti.

Odlično zna da niko ne može da ga spreči da bude na bilo kom javnom mestu, niti mogu da ga zadrže u policiji, ili na Odeljenju psihijatrije.

– Već je tenzija porasla i ljudi su počeli ozbiljno da se plaše. Niko ne zna kako će da reaguje i građani su uplašeni – kaže osoba koja je više puta bila sa njim u kontaktu.

Mediji prenose da se M. R. leči na psihijatriji u Beogradu, a u Prokuplje je došao jer mu baba živi u selu nadomak ovog grada.

 

– Tek nedavno je par žena podnelo krivične prijave protiv njega. Čak mislim da ga je i baba prijavljivala, ali sve te prijave nemaju dovoljno dokaza. Treba neko da se ozbiljno pozabavi njime, da ga proprati i eventualno ono što može jeste da se uputi na lečenje, ili da se čeka da ne daj bože napravi ozbiljno krivično delo – kaže dobro upućena osoba.

Ruke zakona su očito u ovom slučaju vezane i pored svakodnevnih privođenja, posle nekoliko sati, on je opet na ulici.