Skup će početi u 18 časova kod Terzijske česme, gde će se obratiti član Demokratske stranke i glumac Branislav Lečić, a potom će okupljeni krenuti u protestnu šetnju do Gradske bibiloteke.

Šetnja je planirana ulicama Prizrenska, Brankova, Pop Lukina, Kneza Sime Markovića, Pariska do Gradske biblioteke ispred koje će govoriti jedan od organizaota protesta Miodrag Simović.

Na stranici Počeloje.rs je navedeno da je protest u skladu sa praznicima humanitaran, te su pozvali gradjane da doniraju novčana sredstva za Vuka Huljića slanjem SMS poruke ili putem žiro računa. 

Na prošlom protestu 20. aprila pročitana su imena vanstranačkih eksperata koji bi činili tim za pregovore o “oslobadjanju medija” i stvaranju uslova za “fer i poštene izbore”.

Članovi ekspertskog tima profesori Čedomir Čupić, Dušan Vučićević, Snježana Milivojević, Jovanka Matić, politikolog Boban Stojanović, reditelj Srdjan Dragojević, novinar Vukašin Obradović i sociolog Zoran Gavrilović, a da će im pomoć pružiti i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Na protestu održanom 13. aprila upućen je zahtev za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uredjivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.