Pre dve godine MAJA GOJKOVIĆ JE NOSILA HIDŽAB, a evo kako je ovog vikenda izgledala u NOVOJ POSETI IRANU (FOTO)

Maja Gojković
Wikipedia/Narodna Partija

Predsednik Irana Hasan Rohani položio je u subotu zakletvu za svoj drugi mandat na otvorenoj sednici parlamenta. Ipak, mnogo više od ovog događaja, pažnju javnosti je privukao "stajling" srpske predstavnice na ovom događaju - Maje Gojković.

Javnost Srbije sigurno se seća “stajlinga” predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković prlikom posete Iranu od pre dve godine kada je nosila hidžab. Ako je suditi po fotografijama koje su se pojavile sa ovog događaja, ovoga puta se malo bolje pripremila.

Srpska političarka je ovoga puta za susret za iranskim zvaničnikom izabrala pantalone, duge rukave i maramu kojom je pokrila glavu.

Iran je konzervativna zemlja, pa je odevna kombinacija srpske zvaničnice krajem 2015. bila tema o kojoj se diskutovalo mesecima nakon događaja. Naime, Maja Gojković je tom prilikom nosila hidžab što je javnost u Srbiji prvo žestoko kritikovala, a kasnije je postala i predmet podsmeha i čitave serije fotomontaža u kojima su korisnici društvenih mreža osmišljlavali njene odevne kombinacije tokom posete raznim zemljama sveta.