Pre nego što “LAJKUJETE I ŠERUJETE” Fejsbuk post koji poziva na molitvu za BOLESNU DECU, PROČITAJTE OVO!

Internet prevara
Dnevno.rs/Kolaž

Jedna majka iz Velike Britanije užasnuta je činjenicom na šat su sve ljudi spremni.

 

Kolet Flenagan rešila je da nas sve upozori na prevare koje kruže Internetom.

Svi smo već bezbroj puta na svom Fejsbuk “njuzfidu” videli slike dece sa posebnim potrebama, genetskim deformitetima i raznim oboljenjima i kraj njih natpise koji svi vode na isto – Bog će im pomoći ako mi lajkujemo i šerujemo taj post.

Međutim, da li ste se nekada zapitali ko su ta deca?

Osim što smo prilično sigurni da Bog ne pomaže na osnovu broja lajkova, da li ste se nekada zapitali ko i zašto kači takve postove na društvene mreže?

Sedmogodišnji Koletin sin, dečak sa teškim genetskim deformitetom, pošao je u školu. Prvog dana škole neko mu je rekao da mu “niko neće dati ‘lajk’ samo zato što je bolestan”.

Kolet je onda saznala da je neko koristi fotografije njenog sina koji je rođen sa Apertovim sindromom – da bi varao ljude po Internetu. Do sad je pronašla osam takvih postova – od kojih jedan ima skoro 6.000 lajkova i 900 šerova, prenosi britanski San magazin.

Na stranu to što su postovi prepunjeni užasnim komentarima na račun bolesnog deteta, ostaje otvoreno pitanje ko je našao za shodno da svoju onlajn vidljivost povećava tako što će manipulisati ljudskim osećanjima i ukradenim fotografijama.loading...