Pre podne sunčano, posle podne oblačno, temperatura do 17 stepeni

Oblačno
Beta

U Srbiji će danas posle maglovitog jutra po kotlinama, pre podne biti sunčano, posle podne će biti oblačno, a najviša temperatura biće 17 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

 

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od dva do pet, a najviša dnevna od 14 do 17 stepeni.

U Beogradu će biti toplije, pre podne pretežno sunčano, a posle podne umereno oblačno. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko pet, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

U nedelju i ponedeljak se u Srbiji očekuju obilnije padavine, u većini mesta od 10 do 30 litara, a u ponedeljak u jugozapadnim i centralnim predelima lokalno i više 40 litara za 24 sata.

Obilne padavine očekuju se u jugozapadnim i centralnim krajevima. Duvaće umeren i jak, južni i jugoistočni vetar.

U utorak se očekuje postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Do kraja radne nedelje biće promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa kišom.

U Beogradu se očekuju slične vremenske prilike.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za subotu, 5. mart

 

Biometeorološka situacija će biti nešto povolјnija za hronično obolele i osetlјive osobe. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Mogući su glavobolјa i poremećaj sna.