Osumnjičeni za kojim su tragale francuske vlasti posle pucnjave u Parizu predao se belgijskoj policiji, saopštio je portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Francuske vlasti su privele tri člana porodice napadača koji je sinoć usmrtio policajca na Jelisejskim poljima.

– Muškarac za kojim su belgijske vlasti raspisale poternicu predao se u policijskoj stanici u Antverpenu – kazao je za AFP portparol francuskog MUP-a Pjer Arni Brande.

Prethodno je Brande za radio-stanicu Evropa 1 potvrdio da su drugog napadača identifikovali zvaničnici belgijskih bezbednosnih službi, o čemu su obavestili francuske vlasti.

Prema njegovim rečima, dvojica policajaca koji su ranjeni u napadu sada su van životne opasnosti. AP podseća da je policija ubila napadača koji je sinoć otvorio vatru na Jelisejskim poljima.

Portparol policije Žerom Bone je za TV stanicu BFM rekao da je na bulevaru u vreme napada bilo “na hiljade ljudi” i da je, zahvaljujući brzoj reakciji policajaca koji su ubili napadača, izbegnut “mogući pokolj”.

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavio snimak napada koji traje devet sekundi. Po svemu sudeći, snimak je napravljen u trenutku obračuna policije i napadača.

Na snimku se vidi napadač naoružan kalašnjikovim kako je otvorio vatru na policiju.

Snimak prikazuje dve osobe pokraj policijskog kombija uz koji je parkiran automobil srebrne boje.