PREDVIĐANJA SE OBISTINILA: Katastrofalno nevreme zahvatilo celu Srbiju

Nevreme
Rhmz

Veliki deo Srbije je tokom prethodne noći u ovog ujutra zahvatilo jako nevreme, praćeno grmljavinom, pljuskovima i olujnim vetrom.

 

RHMZ je izdao saopštenje u kome se navodi da od 7.10 do 9.10 treba očekivati veliku količinu padavina na području zapadne, jugozapadne Srbije, u Šumadiji, Pomoravlju i Vojvodini, kao i u Beogradu, gde pada kiša uz povremene pljuskove sa grmljavinom.

Očekuju se obilnije padavine, u većini predela od 20 do 30 mm, lokalno i više. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode. Maksimalna temperatura biće u padu i za više od 10 stepeni, a povremeno će duvati i jak severozapadni vetar.

Minimalna temperatura od 16 do 20°C, maksimalna dnevna od 18°C na severozapadu do 28°C na krajnjem jugoistoku Srbije. U mnogim predelima jutro će biti toplije od ostatka dana.

Jaka kiša, praćena grmljevinom, sigurno će u velikoj meri otežavati saobraćaj u pojedinim krajevima, upozorava Auto-moto savez Srbije i podseća da su meteorolozi najavili nestabilne vremenske prilike i česte pljuskove.loading...