PREDIVNO! Nakon pisanja našeg portala PSA RAŠU SA VOŽDOVCA sačekalo VELIKO IZNENAĐENJE (FOTO)

Raša
Dnevno.rs

Sećate se priče o dobrim stanarima iz Zaplanjske 86a koji skupljaju novac kako bi lutalici Raši napravili kućicu i tako mu olakšali hladne zimske dane? Čitav događaj je ovih dana dobio divan epilog!

 

Nakon pisanja našeg portala Raša, pas lutalica kojeg su zavoleli i o njemu počeli da brinu stanari jedne zgrade na Voždovcu, dobio je kućicu!

Juče nas je zvala gospođa Marija Lalović. Ona je Beograđanka, živi na Senjaku i nakon što je videla tekst javila se da Raši pokloni kućicu. Odmah smo otišli tamo i doneli zaista prelepu kućicu za pse. Mnogo joj hvala – kaže Ranko koji u zgradi u Zaplanjskoj ima prodavnicu.

Kućica je sada postavljena ispred ulaza u zgradu, a svi stanari ističu da su beskrajno zahvalni gospođi Lalović zbog njene dobrote i humanosti.

 

Novac koji su skupljali da, simpatičnom žutom psu koga su kolektivno usvojili, kupe kućicu i tako ga zbrinu pred hladnu sezonu, potrošiće na njegovu vakcinaciju i čipovanje.

Ova nekadašnja lutalica će tako, pored imena i ogrlice koje je već dobio, postati pravi vlasnički pas. Njegova sreća u neku ruku je još veća jer dok većina kuca ima jednu porodicu koja o njima brine, Rašu pazi i čuva čitava jedna zgrada!  

– Raši svi iznose hranu, brinu da li ima vodu i  da li mu je hladno. Zauzvrat, on “stražari” i motri na sve koji ulaze i izlaze iz zgrade – ispričao nam je jedan od stanara uz opasku da psa najviše vole deca.

 

A kako se Raša upravo mališanima najviše raduje, stanari ove zgrade na Voždovcu došli su na još jednu ideju – u nedelju će, od dela novca prikupljenog za kućicu, pozvati decu iz kraja na druženje i posluženje. U šali kažu: “Da Raša časti za useljenje!”