PREDLOZI ISKUSNIH TURISTA: Samo pratite ovaj PLAN i, za pet dana U BEOGRADU ĆETE SE PROVESTI KAO NIKADA U ŽIVOTU

Kada dođete u Beograd svakako ćete da se provedete kao nikada u životu, ako se potrudite. A to znači da što više stvari obiđete, da osetite Beograda u toku dana, ali i toku noći. Nema veze koliko imate godina i da li volite da izlazite ili volite mirniju zabavu i druženje.

Beograd Vreme Kalemegdan
Foter/ motoyen / photo on flickr

Kada dođete u Beograd, trebalo bi da posetite i Narodni muzej, kao i Narodno pozorište, koje će vas definitivno oduševiti, ali isto tako treba da posetite neku od beogradskih kafana ili nekih od beogradskih klubova. To je sve Beograd. To je sve ono što čini Beograd u njegovom najboljem izdanju. Ipak, ovde ćemo govoriti samo o noćnom provodu Beograda.

Bilo da želite sami da istražite Beograd, ili imate “zadatak” da strancu pokažete glavni grad Srbije, možda ne bi bilo loše da se unapred dobro pripremite. S obzirom da Beograd zaista nudi pregršt klubova, kafića i splavova, nisu naodmet smernice kako doživeti samo ono najbolje iz noćnog provoda.

Kod nas postoje timovi ljudi koji mogu da, umesto vas, isplaniraju i organizuju provod za strance. Upravo je to cilj i tima PoshBelgrade. Nude specijalne pakete koji omogućavaju nezaboravan provod do ranih jutarnjih časova, a sve to bez čekanja, gužve ili stresa. Želite da proslavite svoju posebnu noć? Ništa lakše! Prepustite to znalcima, a vaše je samo da uživate.

Prvo veče: Večera u nekom dobrom restoranu

Kada dođete u Beograd, treba da krenete laganim korakom, pogotovu ukoliko ćete mnogo dana provesti tu. Krenite redom. Noćni život u Beogradu čine i mnogo dobri restorani. Tako bi trebalo da započnete svoje istraživanje glavnog grada.

Dakle, večerica u nekom dobrom restoranu, uz neko dobro vino treba da bude osnova. Uz dobro jelo i dobro piće na prijatnom mestu se najbolje kuju planovi, a vi treba da napravite planove za ceo svoj boravak.

Drugo veče: Kafanica i tamburica

Već druge večeri treba da krenete da se zagrevate. Kafanice u Beogradu ne smete da zaobiđete, bilo da dolazite sami, sa društvom, sa partnerkom/partnerkom ili poslovnim partnerima. Kafane u Beogradu su zaista nešto posebno i nešto o čemu svi pričaju. Poznati smo po dobrim kafanama, koje neguju taj duh tradicije i kulture spojenog sa modernim načinima provoda.

Tek kada čujete zvuke tamburice blizu uha, osetićete o čemu govorimo, ali ćete tek tada biti spremni da dalje istražujete. Prve večeri ste kovali planove, druge večeri ste krenuli sa njihovom realizacijom i osetili ste ono zbog čega se svi vraćaju u Beograd, ali niste preterali, a onda vam slede dve večeri kompletno ludog provoda.

Treće veče: Klubovi u gradu

Postoje mnogi delovi u glavnom gradu gde provod traje do jutra. U toku zime ima ih nekoliko, dok se u toku leta svi spuštaju na reku. Pre svega ćemo govoriti o klubovima koji rade tokom cele godine. Kada ste završili sa kafanama, možete isto to veče, ali možete i sledeće da posetite neki klub u samom centru grada, odnosno u blizini centra grada.

Elektro muzika, tehno zvuci će vas potpuno razbuditi i onda ste spremni za vrhunac provoda. Savamala je takođe popularni deo krcat klubovima, koji se nižu jedan do drugog. To je dobro, jer ako vam se ne dopada atmosfera u klubu u kome ste, uvek možete preći u drugi. Dorćol je uvek popularan, zatim mesta oko Skadarlije, i Loznička ulica…

Četvrto veče: Splavovi, klubovi na vodi

Splavove ne treba nikako da propustite. Kada se kaže provod leti u Beogradu, prvo se na splavove pomisli. Oni su simbol Beograda. Četvrto veče treba da bude rezervisano za njih. Čini će vam se da ste do sada sve videli, ali kada kročite na neki dobar beogradski splav shvatićete da mnogo toga u svom životu do tada niste videli ni iskusili. To je zaista teško opisati rečima.

Peto veče: Bioskop na otvorenom

Pete večeri možete provesti mirnije, sumirati utiske, i pogledati neki dobar film u bioskopu na otvorenom. Preporuka su Filmstreet ili bioskop Zvezda, koji nudi tu mogućnosst.