PREDRAG I NENAD IZGUBILI SU ZDRAVLJE BRANEĆI SRBIJU! Sada je njima potrebna POMOĆ (FOTO)

Jednojajcani blizanci Nenad i Predrag Matić dali su zdravlje braneći svoju otadzbinu kad god je trebalo. Sada je potrebno da mi njima nešto damo, da poprave svoje zdravstveno ali i materijalno stanje.

28. jun

Poreklom iz Livna, u ratovima u Bosni i Hercegovini, kao i na Kosovu i Metohiji, obreli su se u blizini Šapca, najpre u izbegličkim kampovima. Godine provedene u odbrambenim rovovima uzele su svoj danak – njihovo zdravlje je toliko narušeno da nisu u mogućnosti da rade niti da vode normalan zivot.

Oboleli su od nekoliko težih bolesti – dijabetesna autonomna neuropatija, ostećenja kičme i zglobova, bolesti creva i pankreasa, kao i druga povezana oboljenja od posledica osiromašenog uranijuma. Oni sada žive u staroj kući, takozvanoj blatari, sa svojom starom i bolesnom majkom.

– Stidljivo i ponosno su nas zamolili za pomoć pri pokrivnju njihovih medicinskih troškova i fizioterapija. Ova dvojica braće koja su, kao i mnogi drugi veterani, dali sebe i svoje zdravlje za slobodu i dostojanstvo našeg naroda, sada žive na granici siromaštva, bolesni i zaboravljeni od svih, ali nisu i nikada neće biti zaboravljeni od nas – kažu iz organizacije “28. jun”.

Srbi za Srpske veterane: Pomozimo Nenadu i Predragu Jednojajcani blizanci Nenad i Predrag Matic dali su zdravlje braneci svoju otadzbinu kad god je trebalo. Sada je potrebno da mi njima nesto damo, da poprave svoje zdravstveno ali i materijalno stanje. Poreklom iz Livna, u otadzbinskim ratovima u Bosni i Hercegovini, kao i na Kosovu i Metohiji, obreli su se u blizini Sapca, najpre u izbeglickim kampovima. Godine provedene u odbrambenim rovovima uzele su svoj danak – njihovo zdravlje je toliko naruseno da nisu u mogucnosti da rade niti da vode normalan zivot. Oboleli su od nekoliko tezih bolesti: dijabetesna autonomna neuropatija, ostecenja kicme i zglobova, bolesti creva i pankreasa, kao i druga povezana oboljenja od posledica osiromasenog uranijuma. Oni sada zive u staroj kuci, takozvanoj blatari, sa svojom starom i bolesnom majkom. Stidljivo i ponosno su nas zamolili za pomoc pri pokrivnju njihovih medicinskih troskova i fizioterapija. Ova dvojica brace koja su, kao i mnogi drugi veterani, dali sebe i svoje zdravlje za slobodu i dostojanstvo naseg naroda, sada zive na granici siromastva, bolesni i zaboravljeni od svih, ali nisu i nikada nece biti zaboravljeni od nas! U proslosti smo pomagali brojne porodice veterana, kao i porodice heroja sa Kosara i javno obecavamo da cemo nastaviti da se brinemo o ljudima koji su za nas dali sve sto su imali. Pokazimo im da mi cenimo i postujemo njihovu zrtvu. Credit Card: https://28jun.org/#donate PayPal: https://www.paypal.me/28jun Donacije iz Srbije: Ime: 28. JUN Dinarski racun broj: 265619031000037746 Raiffeisen banka Srbije

A post shared by 28. Jun (@28jun) on

Ova organizacija i u prošlosti je pomagala brojne porodice veterana, kao i porodice heroja sa Košara.

– Javno obećavamo da ćemo nastaviti da se brinemo o ljudima koji su za nas dali sve sto su imali. Pokažimo im da mi cenimo i poštujemo njihovu žrtvu – naglašavaju iz ove organizacije.

Svi koji bi da pomognu i imaju mogućnosti, mogu ovako pomoći Nenadu i Predragu Matiću:

Credit Card: https://28jun.org/#donate
PayPal: https://www.paypal.me/28jun
Donacije iz Srbije:
Ime: 28. JUN
Dinarski racun broj: 265619031000037746
Raiffeisen banka Srbije