Prema podacima Republičke izborne komisije, na izborima u Srbiji je do 14 sati glasalo 29,94 odsto upisanih birača.

 

 U centralnoj Srbiji glasalo je 29,82 odsto, u Vojvodini 30,17, a u Beogradu 31,84 odsto birača.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević ,uporedio je podatke sa onima iz prvog kruga izbora, koji su održani 6. maja 2012. godine. Tada je do 14 sati odziv bio 31,67 odsto, dok je u drugom krugu izbora 20. maja bilo 23,18 odsto upisanih u birački spisak. 

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević, rekao je da do sada zvanično nisu prijavljene neregularnosti na izbornim mestima i naveo da će javnost biti obaveštena ukoliko bude bilo nepravilnosti.

Prema podacima IPSOS-a, izlaznost do 15 sati iznosi 33,2 odsto što je za 1,5 odsto manje u odnosu na Parlamentarne izbore 2016. godine.

CRTA – posmatračka misija “Građani na straži”, na osnovu informacija dobijenih od mobilnih timova, najavla je da će podneti tri krivične prijave za krivično delo davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem na teritoriji Vojvodine u Temerinu, Slanoj bari i Beočinu.

Saopšteno je i da je na biračkim mestima 73 i 75 u Zemun polju vođena paralelna evidencija glasača van biračkog mesta i da je neovlašćeno lice uvodilo birače da glasaju dajući im posebne olovke sa zelenim mastilom.