PREDSEDNIK PRED IZBORE TRAŽI POŠTOVANJE PROTIVNIKA: “Opozicija je ODGOVORNA i sposobna da reaguje!”

Izbori
Wikipedia/Rama

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas na kongresu vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, zatražio "ophođenje s poštovanjem prema opoziciji".

 

Neophodno je da se s poštovanjem ophodimo prema opoziciji koja je odgovorna i sposobna da reaguje – rekao je Putin na kongresu pred predsedničke izbore zakazane za mart. On namerava da se tada kandiduje za četvrti predsednički mandat.

Putin je rekao da opozicija koja je “odgovorna i sposobna da reaguje”, ne mora samo da znači da ima “želju da se bori za vlast ili da je optužuje za sve”.

I sami znamo probleme s kojima se suočava zemlja. Biti odgovoran znači imati jasan plan pozitivnih akcija – ocenio je ruski predsednik.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je na kongresu da će stranka Jedinstvena Rusija “sada i u budućnosti” pružati podršku Putinu na izborima.

Putin je za predsednika Rusije izabran 2000. godine, u prvom krugu predsedničkih izbora. Za drugi mandat je izabran 2004. godine koji je trajao do 7. maja 2008. kada je ga je na toj funkciji nasledio Dmitrij Medvedev. Putin je treći mandat počeo 2012. pobedivši u prvom krugu izbora.