PREDSEDNIK SINDIKATA GSP TUŽIO VESIĆA: “Aleksiću narušen ugled i poslovne kvalifikacije”

Predsednik Sindikata Sloga GSP Beograd Nebojša Aleksić podneo je tužbu Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zbog iznošenja neistina o njemu i sindikatu kojeg on predstavlja.

Goran Vesić
Beta

Sindikat Sloga je naveo da je Vesić gostujući na televiziji Pink u emisiji “Novo jutro”, 15. aprila izneo “niz neistina na račun njihovog poverenika u JKP GSP, Nebojše Aleksića, poput toga da planira upade u to javno preduzeće, uruši ga destruktivnom politikom i da sve to radi po nalogu bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa”.

– Pored toga Vesić je izneo neistinu i da Aleksić u JKP GSP Beograd ima poseban materijalni status i privilegije u odnosu na druge zaposlene i sve građane Srbije, čime mu je direktno pred ogromnim televizijskim auditorijumom narušio čast, ugled i poslovne kvalifikacije – navodi se u saopštenju.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” naveli su da smatraju da je Vesić zloupotrebio svoj položaj u interesu partije kojoj pripada “zarad prikupljanja jeftinih političkih poena”.

– Za razliku od profesionalnog političara Gorana Vesića, Nebojša Aleksić je legitimni predsednik sindikata koji u okviru svojih ovlašćenja, u skladu sa Ustavom, zakonima i medjunarodnim sindikalnim poveljama ima pravo da kritikuje loše poteze vlasti i odgovornih lica koja ta ista vlast postavlja u javnom preduzeću u kome on i njegove kolege članovi sindikata rade – navodi se u saopštenju.

Sindikat je naveo da je njihov poverenik Nebojša Aleksić “veliki trn u oku beogradskoj vlasti jer ima hrabrosti da javno ukazuje na konstantno urušavanje tog javnog preduzeća i prava zaposlenih”.

– To dokazuje i kvalitet javnog prevoza u glavnom gradu koji je, nažalost, u konstantom opadanju broja vozača i broja angažovanih vozila na ulici – navodi se u saopštenju.