PREDSEDNIK ZABRINUT: “Priština će ići u pravcu ujedinjenja sa Albanijom, Srbija će reagovati na to”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je apsolutno uveren da će se stvari razvijati u pravcu koji je najavio kosovski predsednik Hašim Tači, kada je govorio o mogućem referendumu o ujedinjenju Kosova i Albanije ako Evropska unija nastavi sa izolacijom Prištine, ali i dodao da će Srbija morati da reaguje na to.

Beta

“Apsolutno sam uveren da će se stvari odvijati u tom smeru. Mi ćemo na to apsolutno reagovati na ozbiljan i odgovoran ali oštar i odlučan način”, rekao je Vučić novinarima u Loznici.

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je ranije da će, ako Evropska unija nastavi sa izolacijom Kosova, razmotriti mogućnost institucionalnih akcija ili referenduma za ujedinjenje Kosova i Albanije.

Vučić je naveo da je, kada je Priština usvajala rezoluciju o srpskim zločinima i genocidu, evropskim sagovornicima rekao da će ta rezolucija imati negativan efekat na nastavak dijaloga, a da su ga oni uveravali da se to nikada neće dogoditi, odnosno da takav dokument neće doći na dnevni red.

“Pre tri dana sam evropskim predstavnicima rekao ovo što ste mi postavili pitanje (referendum o ujedinjenju) i oni su mi rekli: ‘Aleksandre, to se neće dogoditi. Mi to nikada nećemo dozvoliti'”, rekao je on i dodao da je to upravo razlog zbog koje veruje da će se tako nešto dogoditi.