PREDSTAVNIK SAD-A POTVRDIO: Donald Tramp dolazi u Srbiju -I TO NE SAM

Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, izjavio je danas da su predsednik SAD Donald Tramp i njegova ćerka Ivanka potvrdili da žele da dođu u Srbiju.

printscreen

On je dodao i da su Amerikanci nestrpljiv narod, a posebno administracija aktuelnog predsednika.

Ne samo da se bavimo rečima nego zaist usmeravano na ekonomski razboj narod. Držite nas za reč, ne samo vezano za Vašingtonski sporazum. Važno je da ne stavljamo samo reči na papir, važna je simbiloka, ali ona ne daje hranu na sto. Oava obećanja želimo da npretvorimo u radna mesta. Tražimo od građana Srbije da zapam,te ove reči i da nas drže za njih – rekao je Grenel.

Dodao je i da je morao da se suoči sa mnogo problema.

Ne mora Srbija da se uvek usaglasi sa nama, sigurno će i ubuduće biti razlika, ali moramo da se pposvetimo dijalogu i da na krtaju, kakva godi odluka bila moramo da se posvetimo dijalogu. Nadamo se da su voo potpuno novi odnosi i mislim da simbilika, političke teme, nači se svoj puzt, kada čljudi budu imali dobro plaćene psoleve – rekao je Grenel.

Zahvalio je Vučiću što se saglasio sa izgradnjom graničnog prelaza Merdare.

SAD su insistirale da se on koristi, da se obezbedi makimalna bezbednost za ljude – rekao je Grenel.

Dodao je i da zna kakav je Tramp kad se na nešto obaveže

Bio sam tu kada nas je Vučić pozvao u posetu Beogradu. Krajnje je vreme da američki predsednik dođe u Srbiju,. Izrazio je želju da dođe i jedva čekam da ga vidim u Beogradu – rekao je Grenel.

Dodao je i da je na početku bilo kritike da ne razumeju region.

Ja sam verovao, kroz razgovore sa predstavnicima obe zemlje da je tako nešto moguće. Znam da nije baš sjajna stvar kojiu bismo rekli medijima, ali nam ipak treba malo vremena sa se sve što smo potpisali pretvoti u radna mesta. Ako damo malo vremena, godinu dana, da pokažemo da naše reči zaista znače nešto – rekao je Grenel.