PREDUZETE MERE ZA ZAŠTITU BEZBEDNOSTI: Povećano obezbeđenje zgrade Ambasade Srbije u Skoplju!

policija
pixabay.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije preduzima mere povećanog obezbeđenja zgrade Ambasade Srbije u Skoplju, javila je TV 24.

 

Mere za povećano obezbeđenje zgrade srpske Ambasade preduzete su u tom ministarstvu pošto je dobijeno obaveštenje Ministarstva spoljnih poslova da je Beograd odlučio da diplomate povuče na hitne konsultacije.

Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su sinoć na hitne konsultacije u Beograd. 

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je ranije da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je kompletno osoblje pozvano na konsultacije u Beograd, preneli su sinoć makedonski mediji. 

Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa MSP Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mere za zaštitu bezbednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju, navodi se u saopštenju. 

Makedonska TV Telma je prethodno javilada nisu poznati razlozi za tu odluku. 

Prema saznanjima TV Telma, srpska ambasada je, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, tražila od makedonskih vlasti da povećaju bezbednost u celom objektu ambasade u Skoplju.