PREHLADE U NAJAVI: U četvrtak i do 19°C, a za vikend PONOVO SNEG!

Sneg Mećava Oluja
Foter/ jumpinjimmyjava / photo on flickr

Nagle promene temperature retko kad vode ka zdravlju...

 

Srbija

U Srbiji nakon tmurnog, ponegde i maglovitog jutra, na istoku i jugoistoku i sa slabim snegom, tokom dana umereno do potpuno oblačno, suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima. Vetar slab, zapadnih pravaca. Minimalna temperatura od -3 do 2°C, maksimalna dnevna od 3 do 9°C.

U utorak prolazno naoblačenje sa slabom kišom, prvo u severnim, a zatim ponegde i u ostalim predelima. Maksimalna temperatrura od 6 do 12°C. U sredu i četvrtak pretežno sunčano i relativno toplo, povremeno i uz oblačanost. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 11 do 18°C. U petak pretežno sunčano i veoma toplo, maksimalna temperatura u većini predela biće od 15 do 20°C. Krajem dana u severnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima. Za vikend osetnije zahlađenje sa kišom, susnežicom i snegom. Vetar u skretanju na umeren do jak severozapadni.

Beograd

U Beogradu nakon tmurnog, u delovima grada i maglovitog jutra, tokom dana umereno do potpuno oblačno, suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima. Vetar slab, zapadnih pravaca. Minimalna temperatura -1°C, maksimalna dnevna 7°C.

U utorak prolazno naoblačenje, maksimalna temperatura do 10°C. U sredu i četvrtak pretežno sunčano i još toplije, maksimalna temperatura do 17°C. U petak sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Duvaće umeren do pojačan jugozapadni vetar. Makismalna temperatura i do 19°C. Krajem dana i tokom noći naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima. Za vikend osetnije zahlađenje sa kišom, susnežicom i snegom. Vetar u skretanju na umeren do jak severozapadni.