PREKINUTA SEDNICA SKUPŠTINE: Lider opozicije udaljen iz sale, jer je duvao u pištaljku (VIDEO)

Na početku sednice Skupštine Srbije na kojoj se razmatra ukidanje vanrednog stanja narodni poslanik iz Dveri Boško Obradović je duvao u pištaljku u skupštinskoj sali. Njemu su izrečene dve opomene i udaljenje. Služba za održavanje reda ga je izvela iz sale.

printscreen/youtube.com/Svet na dlanu

Predsednica Skupštine Maja Gojković je citirala propis koji kaže da, ako poslanik odbije da se udalji posle izrečene mere, predsednik nalaže službi za održavanje reda da izvrši meru udaljenja.

Pošto Obradović nije hteo da izađe iz sale, određena je pauza od 20 minunta tokom koje je služba izvela narodnog poslanika.  Dok su ga udaljavali, Obradović je držao zastavu Srbije koja je bila iza mesta predviđenog za predsedavajućeg.

Obradović se obezbeđenju obraćao rečima da niko ne sme da mu priđe na dva metra jer je to propisano merama Vlade. 

U Skupštini je premijerka Ana Brnabić koja obrazlaže predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja. Poslanici su odlučili da će raditi i posle 18 časova zbog potrebe da se sve završi danas.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednice parlamenta Maje Gojković, poslanici će  razmatrati i Predlog zakona o važenju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila, a koji je podnela Vlada Srbije.

Parlament je pre šest dana potvrdio odluku o uvođenju vanrednog stanja radi sprečavanja širenjakorona virusa i Zakon o potvrđivanju uredbi koje je vlada, uz supotpis predsednika, donela za vreme vanrednog stanja.