“PREKO OVOGA NEĆEMO PREĆI”: Evo šta je predsednik Sabora rekao o Šešeljevom postupku!

Jandroković
Beta

Predsednik Sabora Hrvatske Gordan Jandroković izjavio je danas u Beogradu da delegacija hrvatskog parlamenta ne može da pređe preko incidenta koji je izazvao lider radikala Vojislav Šešelj i da je zato prekinula zvaničnu posetu Srbiji.

 

– Došli smo ovde sa željom da napravimo korak u popravljanju odnosa Hrvatske i Srbije. Dobro je krenulo, imali smo dva jako dobra sastanka, ali se tada dogodio taj incident sa Šešeljem. Smatram da je to nešto preko čega ne možemo i nećemo preći, i iz tog razloga odlučili smo prekinuti posetu – rekao je Jandroković novinarima hrvatskih medija ispred Ambasade Hrvatske.

On je rekao da hrvatska delegacija nije videla incident sa zastavom, ali da je Šešelj, prema saopštenju iz njegove stranke, gazio po hrvatskoj zastavi.

– To je gnusno i neprihvatljivo i iz tog razloga odučili smo prekinuti posetu i vratiti se u Zagreb – rekao je Jandroković.

On je rekao da je to “crta koju jednostavno moramo preći, jer ovo nije bilo korektno, i nedopustivo je”.

Jandroković nije želeo da odgovara na dalja pitanja novinara rekavši da će po dolasku u Zagreb imati konferenciju za novinare.

Incident koji je izazvao lider radikala osudila je i Vlada Hrvatske.

– Najoštrije se osuđuje necivilizovan i neprihvatljiv čin Vojislava Šešelja, gaženje hrvatske zastave, nepoštovanje hrvatskih simbola, kao i uvrede na račun članova hrvatske delegacije i drugog čoveka Republike Hrvatske – rekla je za televiziju N1 portparolka Vlade Sunčana Glavak.loading...