Radmila Andrić je rođena u Beogradu 17. jula 1934, a diplomirala je na Akademiji za pozorišnu umetnost u Beogradu. Član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta postala je 1965.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je telegram saučešća povodom smrti dramske umetnice porodici, kolegama i poštovaocima njene umetnosti.

– U zlatno doba posleratnog beogradskog teatra, Radmila Andrić je bila glumačka pojava najfinije izražajnosti, iznosila je složene i senzibilne ženske likove svetskog repertoara. Ali da je vrhunska i svestrana glumica potvrdila je antologijskom Lizom Dulitl u ‘Pigmalionu’ Bernarda Šoa, čiji je raspon od nekultivisane devojke s periferije do mlade dame s perfektnim manirima izvodila sa suverenom lakoćom. Poslednje decenije provela je izvan scene, ali oni koji su je gledali pamtiće je trajno – navodi se u saopštenju.

Njeno igranje s Mihajlom Viktorovićem u predstavi “Dragi moj lažljivče” po tekstu Šoa ušlo je u Ginisovu knjigu rekorda kao najduže neprekidno izvođenje jedne predstave u istoj podeli, (39 godina) sve do smrti Viktorovića. Pored toga pripadaju joj zasluge i za angažman Steve Žigona kao reditelja.

Bila je udata za Dragoslava Andrića, pisca, dramaturga, prevodioca i publiciste, s kojim ima sina Ljubodraga.

Radmila Andrić biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u sredu, 28. novembra, u 14.30.

Komemoracija će se održati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu istog dana u 12.00 časova.