PREMINULO JOŠ 9 PACIJENATA: Najnoviji podaci o korona virusu u Srbiji

U Srbiji je borbu sa kovidom 19 izgubilo još 9 ljudi, a korona virus je potvrđen kod još 411 osoba.

Pixabay

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 9.560 ljudi, a korona virus je registrovan kod njih 411. Preminulo je 9 pacijenata, a na respiratorima je 171 osoba.

Doktorka Darija Kisić-Tepavčević ističe da osoba koja je u samoizolaciji mora da ima dokument da je bila na pregledu, da je dala bris i o statusu o kovid pozitivnosti.

– Još se više angažujemo da imamo pomoć sanitarne inspekcije i komunalne policije. Nadam se da ne postoji nijedna osoba koja bi se svesno kretala i svesno širila infekciju – kaže Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, imamo daleko veći broj osoba koje se nisu testirale, a pozitivne su.

– Od ogromnog je značaja činjenica da nošenje maski i te kako imaju smisla. Ona smanjuje verovatnoću i zaražavanja. Čak i ako se desi da je osoba koja je koristila masku se zarazila, radi se po pravilu o blažim formama bolesti. Koliko god nam smeta maska, trebalo bi da se pridržavamo mera – kazala je dr Kisić Tepavčević.

Napominje da bi apsolutno svi trebalo da nosimo maske u zatvorenom prostoru.

Dr Darija Kisić-Tepavčević istakla je da je za poslednja 24 časa u Nišu testirano 117 osoba, a od kojih je jedna pozitivna.

– Vidimo da uz poštovanje mera brzo možemo da vidimo povoljne ishode – kazala je Kisić-Tepavčević.

Zamenica direktora “Batuta” navodi da se već izvesno vreme govori o platou.

– Imamo i povoljne parametre koji su optimistični i koji pokazuju da je sve manji broj zahteva za hospitalizacijom i da je manji broj onih koji se javljaju u ambulante. Nalazimo se u prelomnom trenutku kada se očekuje da krene krivulja silaznim tokom – kazala je Kisić-Tepavčević.loading...