PREMINULO JOŠ DESET OSOBA: Objavljeni najnoviji podaci o korona virusu u Srbiji

Prema poslednjim informacijama, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 392 osoba, a od posledica zaraze preminulo je još 10 ljudi.

Pixabay

U poslednja 24 časa testirano je 9.910 osoba, a virus je registrovan kod još 392 osobe.

Preminulo je još 10 osoba, a od početka epidemije borbu sa kovidom 19 izgubile su 452 osobe.

Hospitalizovano je 4.716 ljudi, a na respiratorima su 184 pacijenta.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević rekla je da će efekti primenjenih mera biti vidljivi kada se bude beležilo opadajući trend obolelih.

– U toku današnjeg dana vidimo da je gotovo 400 obolelih, kada se broj smanjivao u narednom periodu biće i dalje prilično veliki podaci – rekla je Kisić-Tepavčević.

– Za sve nas jedini prihvatljiv i očekivan i željeni efekat jeste da više ovu bolest ne registrujemo u našoj populaciji, ako se budemo ponašali odgovorno kao što radimo posledih dana sasvim sigurno videćemo efekte mera – navodi Kisić-Tepavčević.

Od danas su u celoj zemlji na snazi nove mere za sprečavanje širenja koronavirusa. Zabranjeno je na javnim mestima u zatvorenom i na otvorenom prostoru istovremeno okupljanje više od deset ljudi.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od najmanje metar i po.

Nošenje zaštitne maske obavezno je na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru, a roditelji i staratelji maloletne dece, dužni su da obezbede da njihova deca nose zaštitnu masku.



loading...