PREPORUKE PRAVIH BEOGRAĐANA: Evo kako da organizujete SAVRŠEN DAN u srpskoj prestonici – od jutra do mraka

Beograd je lep u toku cele godine, bez obzira na godišnje doba koje je u toku, međutim, letnji period ipak vodi u svemu tome, jer pruža dosta više sadržaja i poseta nekim mestima koja su zatvorena u toku jeseni i zime.

Beograd Vreme Kalemegdan
Foter/ motoyen / photo on flickr

Zbog toga je zaista istina da se nekako Beograd leti više voli, jer i pored visokih temperatura i velikih vrućina, pružiće vam spas na mnogobrojnim lokacijama od njih, te će vam pružiti i pravi užitak i dobar osećaj.

To sve Beograđani dobro znaju, ali za one koji nisu imali mnogo prilika da ga posete ili retko u njega dolaze, evo nekoliko predloga kako bi mogli sebi da organizuju jedan letnji dan u srpskoj prestonici.

JUTRO NA RECI

Usce
Dnevno.rs

Prednost Beograda je u tome što leži na ušću dveju reka, i to zaista velikih reka, Dunava i Save, koje pružaju ogromne mogućnosti svojim posetiocima. Pored svih onih koje ćete videti da pecaju ribu, da šetaju ili trče pored reke, kao posetilac i neko ko želi da odmori, imaćete priliku da na nekom od kejeva uživate u brojnim spalovima.

Ujedno, to je predlog za početak dana, jutro provedite na nekoj od reka, uz omiljenu kafu, neki doručak, a osim toga, svuda možete da uradite po koju fotografiju, koja će kasnije napraviti bum na internetu. Odmor na vodi i takvo uživanje ne može da se zameni mnogo čime, zbog toga je ovo definitivno najbolji način da započnete jedno ili svako jutro u srpskoj prestonici.

GDE SE RASHLADITI?

Ada Ciganlija
Dnevno.rs

Iako je jutro sveže i lepo pored reke, na nekom keju, kada već kazaljke budu blizu podneva jedno je sigurno, biće vam potrebno rashlađenje, koje možete naći na mnogobrojnim lokacijama u gradu. Jedna od prvih i verovatno najpopularnijih, svakako jeste Ada Ciganlija, na kojoj tokom leta uživa veliki broj kako stanovništva, tako i stranaca.

Sa prilično toplom i lepom vodom, sređenim plažama, besplatnim ulazom i uz dosta restorana i kafića, Ada Ciganlija je perfektno mesto za odmor i rashlađivanje, a nedaleko je od centra grada. Međutim, ukoliko niste za takav vid provoda, tu su brojni bazeni u svim većim naseljima u gradu, ali i šume – parkovi, u kojima možete sa svojim društvom i da roštiljate, pravite izlete i uživate u ozbiljnoj hladovini.

APARTMANI U BEOGRADU

zzgradastanstanovigrada
pixabay.com

Nakon kupanjca ili uživanja u prirodi, potrebno je doći negde, odmoriti se i spremiti za nastavak avanture, a ništa bolje za to nego stan na dan u Beogradu.

Srpska prestonica pruža veliki izbor izdavanja, pronalska smeštaja, a sve što je potrebno jeste da na internetu ukucate apartmani beograd, te da pronađete ono što vam najviše odgovara. Apartmani Beograd vam zaista pružaju velike mogućnosti, te ih ima svuda po gradu i periferiji, što govori da ćete sigurno naći nešto za sebe.

SAVRŠENO VEČE

Skadarlija
Wikipedia

Posle jednog ovakvog dana, ono što je potrebno da uradite jeste da se spremite i zaputite ka jednom od najlepših delova Beograda, koji se nalazi u samom centru grada, a to je Skadarlija – stara, boemska četvrt. Uz zvuke savršene muzike i pesme, najelpšu hranu i pića, završite ovaj dan koji ćete zauvek pamtiti.