Britanski princ Vilijam imao je 15, a princ Hari tek 12 godina kad je njihova majka princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, pod još uvek nedovoljno razjašnjenim okolnostima. Dajana bi danas, da je živa, slavila svoj 56. rođendan.

 

Prinčevi su ranije danas, sa vojvotkinjom od Kembridža princezom Kejt, prisustvovali misi zadušnici posvećenoj Dajani a potom i obišli njen grob u Northemptonširu.

Ove godine, 31. avgusta obeležiće se 20. godišnjica njene prerane smrti. Uoči tog datuma, američka televizijska kuća ABC prikazaće 9. avgusta dokumentarni film “Priča o Dajani”.

U “Priči o Dajani” pojaviće se osobe koje su Dajani bile vrlo bliske, kao što su njen brat Erl i dizajnerka njene poznate venčanice Elizabet Emanuel. Oni će pričati o Dajaniniom životu, odnosu sa princom Čarlsom, kao i njenom gnevu kada su mediji princa Harija nazvali nepristojnim i neodgojenim detetom.

Neki delovi filma već su ugledali svetlost dana, kao što je izjava Dajaninog brata da “Dajana zaslužuje mesto u istoriji“, kao i da “i oni mlađi od 35 godina, koji je se ne sećaju, moraju da znaju da je bila posebna osoba, a ne samo lepotica.

Dokumentarac se bavi i tragičnom nesrećom u kojoj je Dajana poginula, kao i zaostavštinom koja je iza seba ostala.

Premda Erl Spenser nije imao previše nastupa u javnosti tokom života svoje seste a ni nakon njene smrti, odlučio je, dvadeset godina kasnije, pokuša da ljudima predočiti njen život kako ga je on svojim očima video.loading...