PRESTONIČKI RESTORANI RASPRODATI: Od CENE NAJSKUPLJEG DOČEKA u Beogradu zavrteće vam se u glavi

Restorani u Beogradu su rasprodati za Novu godinu do poslednje stolice, kao da su džabe, a nisu. Cene su od 20 evra u kafićima do 170 u najluksuznijim hotelima. U unutrašnjosti cene su nešto niže. U Nišu, Vranju, Kragujevcu od 30 do 70 evra, a na Kopaoniku i Zlatiboru uz doček ide i nekoliko dana boravka, a sve to košta po nekoliko stotina evra.

Skadarlija
Wikipedia

Iako će najveći broj gostiju u Beograd stiže danas, centralne gradske ulice danima su pune stranaca. Novogodišnji gosti prestonice vole da obiđu grad i u pratnji vodiča i to kroz trosatnu pešačku turu.

“Ali oni su došli u Beograd zato što očekuju dobar provod 31. uveče. Tako da molim sve restorane da im pripreme šampanjac za ponoć, jer ako nema šampanjca, to nije doček, to se ne važi”, kaže Maja Rogan, turistički vodič.

Skadarlijske kafane su već pune. Muzika se razleže duž čitave kaldrme.

“Mi smo uvek puni i pred Novu godinu i za Novu godinu i posle. Evo sad, konkretno, mi do 2. januara nemamo nijedno slobodno mesto”, ističe Milica Petković iz restorana “Tri šešira”.

Stranci vole i restorane u Beton hali sa lepim pogledom na dve reke.

“Najviše ima Engleza, Italijana, Nemaca, Slovenaca. Puni smo za Novu godinu. Nakon toga ide Srpska nova godina, jednostavno januar je mesec praznika”, navodi Jasmina Subotić iz restorana “Sofa”.

Beograd je pun stranaca. Želimo im odličan provod narednih dana, a to isto želimo i nama domaćinima, jer ono što kažu, ko nije za sebe, nije ni za drugoga.