PRESUDA SPECIJALNOG SUDA: Šarić zbog pranja novca osuđen na zatvorsku kaznu

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora godina Darka Šarića kao organizatora kriminalne grupe koja je "oprala" više od 20 miliona evra prljavog novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina. Ostalih 16 optuženih u ovom slučaju osuđeno je na ukupno 39 godina robije.

Darko Šarić
Screenshot/youtube

Šariću je za pranje novca izrečena kazna od sedam godina, a za podstrekavanje drugih na pranje novca četiri godine zatvora, a kao jedinstvenu kaznu sud mu je izrekao devet godina. Odbrana najavljuje žalbe Apelacionom sudu.

Branioci ističu da je ekonomsko finansijsko vestačenje Gradskog zavoda pokazalo realne i legale izvore i tokove novca, da su sve transakcije bile preko renomiranih međunarodnih i domaćih finansijskih institucija. Samo prodajom “Štampe” nemačkom “Vacu” Šarić je zaradio 27,5 miliona evra, a osumnjičen za pranje 22 miliona, podseća advokat Marko Kljajević.

Inače, iz ove opužnice Specijalnog tužilaštva i iste dokumentacije proizašle su tri nove, jedna u Sloveniji, gde je tužilac odustao od krivičnog gonjenja, dok su sudovi u Grčkoj i Crnoj Gori doneli oslobađajuće presude.